5 Yaş Aşılı İri Kamkat Obovata Erkenci Kamkat Fidanı, Torbada
Obovata cinsi kamkat, diğer cins margaritaya göre 2 misli daha büyük meyve veriyor, bütün yıl dönem dönem çiçek açarak meyve tutar, meyveleri çobuk olgunlaşmaktadır.
YETİŞTİRİLMESİ:
Bodur bir narenciye olan Kamkat, -10 derece sıcaklığın altına düşmeyen bahçelerde, Evlerde, salonlarda, balkonlarda yetiştirilebilen bir narenciye çeşitidir. Minyatür portakal olarak da bilinen kamkat, hem vitamin kaynağı hem de süs bitkisi olarak 5 yıldızlı otellerin iç mekan düzenlemesinde peyzaj malzemesi olarakda kullanılmaktadır. Bulunduğu ortama göre Haziran-Temmuz ayından eylül ayına kadar çiçek açar meyve tutar, evin içerisinde yaz boyu portakal çiçeği parfümü sağlar.
Narenciye çeşitleri içinde en küçük meyvesi olanıdır. kabuğu tatlı kabuk içi meyvesi mayhoş ve portakal tadındadır, kabuğu ile tüketilir. meyveler bütün kullanılarak reçel yapılmakta ve kokteyllerde kullanılmaktadır. İç mekanda saksıda, güneş gören kapalı yerlerde de yetişebilmektedir.
Kullanımı
* Kamkat genelde taze meyve olarak kabuğu ile birlikte yenilir.
* C vitamini bakımından zengin olan kamkat, kabuğu ile beraber yenildiğinde gribal enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır.
* Reçel ve marmelatı yapılır.
* Çok değişik bir aroması vardır.
* Meyve suyu ve sos olarak kullanılır.
* Dünya"nın en pahalı restaurantlarında tatlı ve salatalarda en gözde yeri alır.
* Alkollü içki masalarının bulunmaz çok değerli mezesidir.
-Erkek ve dişi organları aynı çiçek üzerinde olduğundan tek bir kamkat bitkisi her yerde çiçeğe ve meyveye yatabilmektedir.
-Meyveler iri zeytin büyüklüğünde olup Nisan-Mayıs aylarında yeme olgunluğuna erişmektedir.
DİKKAT...
ISRARLA ALTINI CİZMEK İSTİYORUM BENIM FİDANIM MEYVE VERMEDİ DİYE BİR SEY YOK SİZ İYİ BAKTINIZMI ZAMANINDA GÜBRELEME VE İLAÇLAMA YAPTINIZMI BU SORUYU KENDİNİZE SORMANIZ GEREK.
"3 Aylık Bitki Bakım Ürünleri Pakedi" diye aratırsanız bakım pakedimize ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.
-- MANTIK ÇOK BASİT OCAK NİSAN ARASI 4X15 YANİ TOPRAK GUBRESI VERILIR 21 GUNE BIR SİZ 2 UYGULAMA YAPIN YETER, SONRASINDA ISE NİSAN MAYIS GİBİ AZOT AGIRLIKLI GUBRE KULLANIN 1-2 DEFA MAKSAT BİTKİNİZİN GELİŞİMİNİ HIZLANDIRMAK, SONRA MAYIS GİBİ FOSFOR AGIRLIKLI GUBRE KULLANIN FOSFOR CICEKLENMEYI ARTTIRIR. FOSFOR GUBRESINI 2 DEFA UYGULAYABILIRSINIZ. ÇİÇEKLER OLUŞTU VE NOHUT KADAR OLDUGUNDA ISE ARTIK MEYVE OLGUNLAŞTIRICI YANI POTASYUM AĞIRLIKLI GUBRE KULLANMALISINIZ YINE 2 UYGULAMA YETERLİ. MANTIK ÇOK KOLAY ÖNCE AZOTLA BİTKİYİ COŞTUR SONRA FOSFOR GUBRE İLE ÇİÇEK AÇTIR MEYVE NOHUT KADAR OLDUĞUNDA İSE POTASYUM GUBRE İLE BÜYÜT.
BU ARA ÇİÇEK AÇTIRMAK İÇİN BİTKİNİZİ SUSUZ BIRAKMALISINIZ ÇOK SULAMAYIN HELEKI CICEKLENDIGINDE SUYU YARIYA INDIRIN KI TANE TUTSUN YOKSA DOKER. AAA BENIM MEYVELER DOKULUYOR TELASINA DA KAPILMAYIN ÇÜNKÜ HER TANE TUTMAZ YARIDAN FAZLASI DOKULUR. ŞÖYLE DÜŞÜNN BİR ANNE 10 COCUGA KARNINDA EŞİT BAKAMAZ.
İLAÇLAMAYA GELİNCE NİSAN AYINDAN BAŞLAYARAK TÜM YAZ HATTA OCAK AYINA KADAR 10-14 GUNDE BIR DÜZENLİ İLAÇLAMA YAPMANIZ GEREK.
"3 Aylık Bitki Bakım Ürünleri Pakedi" diye aratırsanız bakım pakedimize ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.
Kargoların çıkışı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılmaktadır. Bu günlerden 1 gün öncesine kadar gelen siparişler ilk kargo günü sonrasında gelen siparişler ise bir sonraki kargo günü kargolanmaktadır. (Pazar gecesine kadar gelenler Pazartesi gibi)