1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde ÜCRETSİZ KARGO Fırsatı !
1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde ÜCRETSİZ KARGO Fırsatı !
  0506 664 50 38
Kategoriler
Para Birimi Seçimi
  • Bodur%20Begonvil%20(Gelin%20Duvağı)%20Fidanı,%20Torbada
  • Bodur%20Begonvil%20(Gelin%20Duvağı)%20Fidanı,%20Torbada
Bodur Begonvil (Gelin Duvağı) Fidanı, Torbada
Ürün Kodu : begonvil500         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  e-botanik
178.24 TL   Kdv Dahil
Kargo Süresi: 2 İş Günü

Bodur Begonvil (Gelin Duvağı) Fidanı, Torbada

Begonvillerin bir rivayete göre Ege kıyılarına Rodos’tan hediye olarak geldiği söyleniyor. Bir başka söylenişe göreyse, Halikarnas Balıkçısı, begonvilleri ilk kez Bodrum’a Büyükada’dan getirmiş ve elleriyle dikmiş. Latince adı “bougainvilea” olan begonvil, aynı zamanda Rodos sarmaşığı, konsolos çiçeği, ancak yaygın olarak gelin duvağı olarak bilinen bir sarmaşık türü.

Güneşi seviyor; duvağa benzeyen çiçekleri koyu pembe, beyaz, kırmızı, mor renklerde, haziran-temmuz aylarından ekim ortalarına kadar açıyor. Rüzgarı ve soğuk havayı sevmeyen begonvil, çok sulanırsa çiçeklerini döküyor.

BEGONVİL BAKIMI VE SULAMASI *

Begonvil çiçeği, sıcağı ve güneşi oldukça seven bir bitkidir. Genellikle sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlar. Hızlı büyümesi isteniyorsa, bakımı doğru yapılmalı, budaması aksatılmamalıdır. Çalı begonvil için ayrı sarmaşık için farklı budama yöntemleri bulunur. Rüzgarlı ortamları ve kuzey cepheyi sevmez. Eğer yerini sevmezse yapraklarını sarartır.

BEGONVİL BUDAMASI DOĞRU YAPILMALI 

Gövde kısmı kalınlaşınca, dalları çoğalır fakat çiçekleri azalır. Mutlaka sıcaklığın dengeli olduğuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca budaması düzgün ve düzenli yapılırsa çiçek açma olasılığıda bir o kadar artar.

BEGONVİL NASIL BUDANIR? 

Budaması ilk çiçeklenmeden sonra yapılır. Kış sonu ya da bahar başı yapılan budama bitkiyi olumsuz yönde etkiler. Bodur begonvil türlerinde ise budama işleminin kış sonunda yapılması gerekir.

BEGONVİL ÇİÇEĞİ SULAMASI NASIL YAPILMALI? 

Yazları haftada iki kez, kışları ise bir kez sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. Eğer saksıda yetiştirecekseniz saksının derinliği ve genişliğine dikkat edilmelidir.

BEGONVİL ÇİÇEĞİ TOPRAK DEĞİŞİMİ 

Bunun dışında toprak değişimi yapılırken de aynı şekilde bitki dikkatli şekilde saksıdan çıkarılmalıdır. Geçirgen dokulu toprakları sever. Toprak değişimi için en ideal ay mayıstır.

Begonvil sıcaklığı sever fakat güneş ışıklarını dik açıyla almak istemez.

BEGONVİL ÇİÇEĞİ ÇOĞALTILMASI 

Tepe çeliği yöntemi ile çoğaltma:

İlkbaharda havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte begonvilin 10 santimetre kadarlık genç ve olgun dalı kesilip atılması gerekir. Bu esnada alttaki yaprakların da atılması önemlidir. Yalnızca üst kısımda birkaç yaprak kalabilir. Ardından bitki, havadar ve suyu çok iyi süzen toprağa dikilir.

Bitkinin bu yöntemde kapalı ve şeffaf bir kap ya da poşetin içerisinde bulunması gerekiyor. Böylelikle sera etkisi yaratmış oluyoruz. Haftada bir gün, 1 saat kadar kaptan çıkarılıp dinlendirilmelir.

Toprağın üst yüzeyindeki nem azalırsa su püskürtücü yardımıyla az miktar sulama yapılır. Bitkinin köklenmesi 6-8 hafta kadar sürer.

Köklendikten sonra bitki kapalı tutulmamalı, yavaşça gün ışığına alıştırılmalıdır.

BEGONVİLİMİ NASIL ÇOĞALTABİLİRİM? 

Begonvilinizi çoğaltmak için çelik alma yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için bitkinizden bahar sonunda sert çelikler alın. Bu çeliklerin toprağa saplayacağınız kısımlarına köklendirme hormonu sürün. Bu sayede almış olduğunuz çeliklerin köklenmesini sağlayabilirsiniz.

BEGONVİL BAKIMI HAKKINDA PÜF NOKTALAR 

Begonvil (Bougainvillea) budayarak çalı, çit ve küçük ağaç formu verebilirsiniz.

Begonvil ne zaman çiçek açar: Mayıs – Ağustos

  • Oldukça gösterişli çiçekleri vardır. Üç parçalı çiçekleri morumsu-kırmızı, eflatun-pembe, portakal, sarı ve beyaz renklerde olabilir.
  • Toprak açısından dertsiz bir bitkidir. Geçirgen bahçe toprağında sağlıklı gelişim gösterir.
  • Doğrudan güneş alan, rüzgardan korunaklı yerlerde yetiştirin. Soğuğa ve dona duyarlı olduğunu unutmayın.
  • Kireçli topraklardan hoşlanmaz.
  • Kuvvetli budamaya dayanıklıdır. Sarmaşık türü olan bu bitkiyi budayarak, çalı, çit, küçük ağaç formuna dönüştürebilirsiniz.
  • İlkbahar-sonbahar arasında kök gövdesinden budama yapın. Böylece bir sonraki sene çiçeklenmeyi artırabilirsiniz.
  • Sulamayı toprak yüzeyi nemli kalacak şekilde yapın. Sıcak bölgelerde rahat gelişim gösterir. Yaz aylarında çelik alma yöntemiyle üretebilirsiniz. Aynı işlemi mart ayında yarı odunsu dallarla da yapabilirsiniz.
  • Köklenen çelikleri, daha büyük saksıya ya da keseye geçirin. Bir sene sonunda, bitki köklendiği zaman bahçenizdeki yerine dikin.
  • Satın alırken kökleri olup olmadığına dikkat etmeyi unutmayın.
Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
Kargoya Veriliş
Kargo Süresi: 2 İş Günü
Kargo Firması
Aras Kargo
Kargo Çıkış Bölgesi
Mersin
Teslimat Detayları

Kargoların çıkışı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılmaktadır. Bu günlerden 1 gün öncesine kadar gelen siparişler ilk kargo günü sonrasında gelen siparişler ise bir sonraki kargo günü kargolanmaktadır. (Pazar gecesine kadar gelenler Pazartesi gibi)

İade/İptal Detayları
Kargodan kaynaklı bir hasar söz konusu olduğunda kargo elemanına tutanak tutturarak iadesini yapınız. Bizimle iletişime geçerek bizi bilgilendirmeniz süreci daha da hızlandıracaktır.
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.