Makisupa (Özel Tür) Ejder Meyvesi Pitaya Fidanı
!!DİKKATLE OKUYUNUZ!!
Not: Satın alacağınız tüm pitaya türlerini saksıda yetiştirebilir ve hepsinden meyve alabilirsiniz. Lütfen dediklerime kulak kabartın en çok sorulan sorulardan biri 3 metre boy oldu e meyve vermiyor. Genelde bu sorulara ilk sorduğum soru budama yaptınız mı bilginiz var mı gübre verildimi vs vs olur. Yok hayır diye cevap geldiğinde tek söylediğim şey ise peki siz sadece su ile beslenirseniz çok sağlıklı ve üretken olur musunuz ve gelen cevap tabiki hayır:)
Bu sebeple 20 lt saksıya ortaya bir sağlam odun yada çıta gibi birsey koyun ve toprakla iyice sıkıştırın sonra dikimi yapın ve 125 cm e kadar yanlardan çıkan filizleri dipten koparın ve dümdüz uzun şekilde büyütün. Sonra 125 cm e ulaştı mı tepeden 5 santim kadar ucunu kesin ki güç boya değil yan sürgüne gitsin ve siz tepeyi kesince yandan 5-6 adet dal verecek zamanla sonra o yan dallarda 60 cm olunca onlarında ucunu kesin ki işte o dallara güç gitsin ve meyve oluşsun. Mantık cok basit 125 cm e kadar kalem gibi düz büyütün sonra tepesini yani en üst ucunu kesin (Böylece uzamasını engellersiniz). Sonra sabredin yeni sürgün verecek yandan. Onlar da 60 cm olunca uçlarını yine kesin (buradaki mantık uzamasını engelleyip gücü dikenlere vermek ve meyve oluşumunu sağlamak).
BU ARADA Şubat ayında azot ağırlıklı MART ayında da Azot agırlıklı gübre verin. Sonra geldik NİSAN ve MAYIS aylarında çiçek oluşumunu hızlandırsın diye FOSFOR ağırlıklı gübre verin. SONRA DA meyveler oluşunca meyve büyütsün diye POTASYUM gübresi verin e yeter sonra da afiyetle tüketin .
>> Makisupa Ejder Meyvesi Pitaya, Hylocereus undatus ve Hylocereus polyrhizus’tan gelen melez bir çeşittir.
>> Bu tür tatlı ve hafif sıkılaştırıcı bir tada sahip, mükemmel kırmızı etli bir meyvedir.
>> Meyvenin kırmızımsı pembe yüzeyinin etrafına sarılmış kısa yeşil yüzgeçlere sahip olmasıyla çok çekici bir görünümü vardır.
>> Bu çeşidin meyvesi ortalama 450 – 700 gram ağırlığında orta ve büyük boyutludur.
>> Ortalama brix derecesi 15’tir.
>> Bu çeşit kendi kendine tozlama yapabilmektedir.
Sağlıcakla KALINIZ.