Gönderilecek olan fide 1.6 it lik kare saksı içindedir.
Bahçeye dikecek olan arkadaşlara önerimiz saksının altını bıcakla kesıp saksı ıle saksının yarısına kadar topraga gömmeleri olacaktır.
Kırmızı gojiberry, ülkemizin her bölgesinde, 200-2000 m rakım arasında yetişen bir bitkidir.
Yaklaşık 100 yıldır. Kök ölmediği sürece sürgün vermeye hazırdır. Biyolojik yapısı gereği hızlı büyüyen ve fidan dikildiği yıl dahi çabuk meyve veren bir çalı grubu bitkidir.
Çok hızlı büyür, çok miktarda çiçek ve meyve verir.
Su İsteği, Bölgelere göre oranı değişmekle beraber,özellikle İlk yıllarda yaz kuraklığını atlatabilmek ve arzulanan verim için için mutlaka sulama gerklidir.İdeal sistem damla sulamadır.Yağışın yeterli olduğu bölgelerde İleridi yıllarda kademe kademe azaltılarak 3-4 yıl sonra sulamaya son verilebilir.
Fidan Dikildiğinde, Goji berry fidanları bahçeye dikilip, ortalama 1 m lik kamış/çıtalara bağlanıp, 30 cm den tepe kesimi yapılmalıdır. Böylece gövdenin güçlenip kalınlaşması sağlanır.
1.Yıl: İlkbaharda yaklaşık 60 cm’den tepe kesme işlemini tekrarlanmnalıdır. Çatal sayısı da en güçlülerinden 3’e indirilmelidir. Amaç: Hem gövde kalınlaşması hem de taç yapması için. . Yoksa tek dal olarak yukarı uzayıp gider. Kendini taşıyamayan bir gövde ortaya çıkar.
2. Yıl ve Sonraki Yıllar: İlerleyen zamanlarda ağacımıza, 1.30 cm den budanır.Ters armut gibi bir şekil verebilmek için her ilkbaharda budamayı tekrarlamalıyız. (Max. hasat boyu 1.75 cm)
Budama, Fidanlar uyanmadan hemen önce (Mart ayı başlarında) yapılmalıdır. Yaz ortasında budama yapılması meyve verimini düşürecektir.
Toprak İsteği, Derinliği: Goji berry bitkisinin fazla toprak seçiciliği fazla yoktur. Köklerin gidebileceği toprak derinliği en az 70 cm olmalıdır. Fidan dikilecek sıralar üzerinde mimkün olduğunca derin bir toprak işlemesi önerilir.
Toprak Cinsi, Balçık topraklar idealdir. Killi balçık ve kumlu balçık topraklar da uygundur. Toprak tahlilne göre organik madde ve gübre takviyesi yapılmalıdır Işık İsteği. Doğrudan güneş ışığı ister. Gölgeye uygun değildir.
Hasat Zamanı, Haziran ayında başlayıp, Ekim ayına kadar yaklaşık 5 ay sürer. Aynı dalda hem çiçek, hem ham meyve hem de olgunn meyve vardır. Hijyen için hasat mutlaka ince ameliyet eldiveni ile yapılmalıdır.
Kargoların çıkışı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılmaktadır. Bu günlerden 1 gün öncesine kadar gelen siparişler ilk kargo günü sonrasında gelen siparişler ise bir sonraki kargo günü kargolanmaktadır. (Pazar gecesine kadar gelenler Pazartesi gibi)